Bemer Therapie

Fysische vaculaire therapie van Bemer verbetert de microcirculatie en stimuleert de doorbloeding van zelfs de kleinste bloedvaten. Bemer is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Verbeter de doorbloeding

De bloedsomloop voorziet het lichaam van voedingsstoffen en zuurstof. In de fijnste bloedvaten (microcirculatie) vindt 74% van de bloedsomloop plaats. Daar voorzien bloedcellen weefsel en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze afvalstoffen af. De lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan-en afvoerproces. Het hart zorgt ervoor dat de bloedcellen door de bloedsomloop bewegen. Maar de bloedlichaampjes moeten een gebied van meer den 120.000 km voorzien van voedingsstoffen en deze ook schoonhouden. Het hart kan dit niet alleen en heeft hulp nodig van de kleinste bloedvaten. Deze bewegen de bloedcellen voort door zelf een pompbeweging te maken en ondersteunen zodoende de functie van het hart. Met behulp van de pompbeweging van de kleinere bloedvaten kunnen de bloedcellen hun werk doen, met name daar waar het op dat moment het meest nodig is. Het afweersysteem wordt sterker, de lichamelijke en geestelijke prestaties nemen toe, ziekten worden beter bestreden en voeding en medicijnen komen sneller aan op de plek waar ze hun werk moeten doen.

Medisch gecertificeerd

Met behulp van Bemer wordt de pompende beweging van de fijne bloedvaten gestimuleerd en wordt de bloedstroom op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen krijgen weer voldoende voedingsstoffen en zuurstof en voeren de afvalstoffen weer af. Ziekten en pijn wordt bestreden, wonde gaan weer (sneller) dicht, en er zal meer energie ter beschikking zijn voor lichamelijke en geestelijke prestaties. Het Bemer systeem is door de EU goedgekeurd medisch gecertificeerd apparaat die in Praktijk Ververs gebruikt wordt als complementaire behandeling. De Bemer therapie kan als op zichzelf staande therapie worden toegepast of als onderdeel van de detoxtherapie worden ingezet.

De therapie wordt o.a. ingezet bij huidaandoeningen, Diabetes, hart-en vaatziekten, slaapproblemen, slechte wondgenezing, herstel na sport, migraine, darmproblemen, stress, maar ook bij de ziekte van Lyme, fibromyalgie en MS.