Body Stress Release

Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van spanning, zoals langdurige stress, deadlines op het werk, een verkeerde houding of door een ongeval, maar ook door verkeerde voeding. Wanneer ons lichaam deze spanning niet meer kan verwerken door overbelasting, zet de spanning zich vast in de spieren. Dit vastzetten veroorzaakt een verstoring in het zenuwstelsel, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet meer optimaal verloopt. Deze verstoring beïnvloedt onze lichaamsfuncties en kan uiteindelijk allerlei klachten veroorzaken.

Zelfgenezend vermogen!

Als deze spanning zich vastzet dan gebeurd dat in specifieke patronen, welke getest worden tijdens de behandeling. Het lichaam is één geheel, vandaar dat het gehele lichaam wordt getest en behandeld. Wanneer er sprake is van vastgezette spierspanning, zal het lichaam tijdens het testen reageren door middel van een reflex. Als er een reflex reactie plaatsvindt, geven we op de geteste plek een release/ lichte impuls met de hand. Het lichaam zal hierdoor de spanning in de spieren laag voor laag gaan loslaten, waardoor er ruimte ontstaat voor de in de verdrukking geraakte zenuwbanen. Het zenuwstel zal weer beter gaan functioneren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan zijn werk weer doen.

Body Stress Release is een complementaire gezondheidstechniek die het lichaam helpt om de opgeslagen spierspanning los te laten. Dit proces van loslaten wordt opgestart met 3 behandelingen in 2 weken tijd. Vaak zijn 3 behandelingen niet voldoende om van de (langdurige) klachten af te komen en zijn er nog vervolgbehandelingen nodig.

Meer weten over Body Stress Release?

Ga naar BSR-Melissa Ververs

Overzicht klachten