Detox Therapie

Detox

Dagelijks komen we in aanraking met giftige stoffen, denk aan verkeerde voeding en chemische toevoegingen, fluor in tandpasta, aluminium in deodorant, make-up en medicatie. Maar ook in de lucht en in ons water zitten lichaamsvreemde stoffen. En dan hebben we nog de straling van WIFI en onze telefoons.

Ook al leef en eet je heel gezond, dan is het nog onmogelijk om te voorkomen dat je lichaam geen vreemde stoffen binnenkrijgt en deze gaat opslaan. Het is daarom zeker aan te raden om twee keer per jaar een detoxkuur te doen om je uitscheidingsorganen en je zelfgenezend vermogen te ondersteunen. Als er sprake is van lichamelijke klachten, dan wordt een detoxkuur nog belangrijker voor het lichaam.

Detox = ontgiften

Ontgiften betekent het lichaam ontdoen van ongewenste, lichaamsvreemde stoffen. Ons lichaam reinigt zich al van nature, maar door de overdaad van lichaamsvreemde stoffen, verkeerde voeding, stress, te weinig slaap, kan het zijn dat ons lichaam overbelast wordt. De organen die ervoor zorgen dat de gif- en afvalstoffen het lichaam uit gewerkt worden kunnen hierdoor hun werk niet goed meer doen. Als de lever, nieren, huid, darmen en lymfesysteem de afvalstoffen niet weggewerkt krijgen, worden ze opgeslagen in het lichaam. In het begin zal dit klachten geven zoals hoofdpijn, gewrichtspijn of spijsverteringsklachten. Later zal het je immuunsysteem verzwakken, waardoor je vatbaarder wordt voor virussen en bacterien en dus ook voor ziekten zoals bijvoorbeeld fibromyalgie, diabetes, reuma en Lyme.

Tevens zal door de door slechte voeding en gebrek aan slaap de doorbloeding van het lichaam minder goed gaan verlopen. Hierdoor zullen steeds minder voedingsstoffen en zuurstof in de cel terecht komen en er zal een verminderde afvoer van afvalstoffen plaats vinden.

Wat we doen tijdens de detoxtherapie is de uitscheidingsorganen; lever en nieren, ondersteunen met het bioresonantie BTN-2 apparaat . Dit is een frequentieappraat die ervoor zorgt dat deze organen weer beter gaan werken. Daarnaast zal de FIR (far infrared) sauna, je lichaam ondersteunen om afvalstoffen zoals bacterien, zware metalen en PCB’s uit je lichaam te werken via je huid. Hierdoor krijgen de nieren en lever het minder zwaar. De FIR-sauna warmt het lichaam van binnenuit op zodat je lichaam zelf gaat werken tegen de afvalstoffen. Om de doorbloeding en de microcirculaite van het lichaam te verbeteren zetten we de mat van Bemer in. De Bemer zal ervoor zorgen dat de afvalstoffen sneller je lichaam gaan verlaten en dat de gezonde voeding en zuurstof beter aankomt in je lichaamscellen en er sneller herstel plaatsvindt. En als laatste werken we met een persoonlijk voedingsschema, eventueel aangevuld met supplementen.

Tijdens elke behandeling worden alle bovengenoemde apparaten ingezet en vindt er een gesprek over de voeding plaats. De detoxtherapie duurt minimaal 4 weken en de behandelingen vinden 1 keer per week plaats. Na een detoxkuur zult U zowel geestelijk en lichamelijk meer energie hebben en zullen de lichamelijke klachten afnemen. Bij chronische klachten kan de therapie na 4 weken verlengd worden. Dit doen we met wederzijds overleg.

Na een detoxkuur zult U zowel geestelijk en lichamelijk meer energie hebben en zullen de lichamelijke klachten afnemen.