Voedingsadvies

Een voedingsadvies is heel persoonlijk. Wat voor de één gezond is hoeft dat voor een ander niet te zijn. We hebben onze eigen behoeften en voedselvoorkeuren.

Samen kunnen we kijken of je voedingsstijl wel bij jou past!

Laat voeding
je medicijn zijn!

In het eerste gesprek bespreken we je dagelijkse voedingspatroon en indien nodig vindt er een weegmoment plaats. Hierbij wordt het lichaamsgewicht en de spier- en vetmassa gemeten. We bespreken je doelstelling, je verwachting en je wensen. Aan de hand van deze gegevens maak ik een voedingsadvies.

Persoonlijke voedingsadviezen

Het uitgewerkte voedingsadvies is voor jou persoonlijk gemaakt, zodat het bij jou past. Het advies zullen we stap voor stap toepassen zodat je eraan kunt wennen en deze levensstijl gemakkelijk kunt volhouden. Ik coach je door het proces heen, moeilijkheden of vragen bespreken we tijdens de vervolgconsulten.

Ik combineer de reguliere voedingskennis met de complementaire kennis over voeding. Hierdoor zal het advies en de coaching wat ik geef anders zijn dan in een reguliere Diëtistenpraktijk. Ik zet indien nodig ook tijdelijk suppletie in tijdens de behandelingen. De supplementen die ik in de praktijk gebruik zijn biologische vitaminen en mineralen en vaak ook veganistisch. Geen chemische toevoegingen maar puur natuur, zodat de lichaamscellen het goed kunnen opnemen.

Met de juiste voeding kun je preventief vele ziekten en aandoeningen voorkomen. Als er al ziekten en lichamelijke klachten zijn kunnen we met voeding deze vaak terugdringen of helemaal genezen. Denk hierbij aan hart-en vaatziekten, Diabetes, artrose, overgewicht, mentale problemen en maag- darmklachten. In de praktijk wordt voeding ook ingezet bij stress, reuma, hoofdpijn, slaapproblemen, fibromyalgie, ziekte van Lyme en als onderdeel van het detox programma.

Wil je meer energie, wil je afvallen of juist aankomen in gewicht, van je allergieën af, je lekkerder in je vel voelen of heb je lichamelijke klachten?